top of page

מתי צריך הדרכה הורית?

תקופת הילדות והנעורים מלוות באתגרים התפתחותיים, רגשיים וחברתיים רבים: מעבר בין מסגרות חינוך, קשיים חברתיים, התמודדות עם משברים משפחתיים, הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה ועוד. 

ילדים ובני נוער רבים יתקשו למצוא דרך לבטא את מצוקתם ויביעו זאת באמצעות התנהגויות הכוללות התפרצויות זעם ואלימות או הסתגרות, התבודדות והתנהגויות יוצאות דופן.

הורים לילדים שעוברים תקופה כזאת מרגישים פעמים רבות חסרי אונים ומתוסכלים מול הרצון לעזור לילדיהם. במקום הזה הדרכת הורים יכולה לסייע מאוד.

הדרכה הורית או טיפול רגשי לילד?

ילדנו מציבים מולנו מראה עוצמתית- כזו שמאירה את הכוחות והיכולות שלנו, וכזו שמאירה את החולשות והמקומות הכואבים והלא מעובדים שלנו. החוויה ההורית היא חוויה מלאת רגשות- לעיתים עד לכדי תחושה של מוצפות, עייפות ובלבול. הורים רבים מרגישים שתגובתם בתוך הסיטואציה ההורית היא אוטומטית ומרחב פעולתם מצומצם. למרות הרצון לסייע ולהתקרב לילדם, הם מגיבים בצורה שלא מקדמת את אלו, מבלי יכולת לפעול אחרת.

הדרכת הורים היא כלי יעיל מאוד בהיכרות עם המראה הזו, היכרות עם צרכי הילד וההורה, ובזיהוי הדפוסים החוזרים על עצמם במערכת היחסים בין ההורה לילד. אלו יסייעו בשיפור ודיוק היכולות ההוריות ובשינוי האווירה המשפחתית כך שתהיה נעימה, מכילה ותאפשר כר פורה לילד לצמוח ממנה.

תודה שפנית אלי. אחזור אליך בהקדם.

bottom of page